Örgü Poşetlik

Evde biriken poşetleri koymak için örgüden böyle bir poşetlik ördüm.Bunun için bize gerekli olan 2 yumak kartopu kalın yün,1 yumak sakallı ip,yapıştırmak için kaş göz,4 numara şiş.

100 ilmekle atarak örgüye başlıyoruz.2 sıra haroşa ördükten sonra 3 .sırada delikler koymamız gerekir ki buralara ponponun ipi gelsin.Delik yapmak için şişin üzerine bir ilmek atıp bir sonraki ilmekte ikisini bir alıyoruz.Deliklerin sıklığı size kalmış.Deliklerin olduğu sırayı bitirdikten sonra 4 sıra krem rengi iple haroşa örüyoruz ve 3 sıra sakallı iple haroşa örüyoruz.4 sıra krem rengi ip 3 sıra sakallı iple 9 veya 10 çizgi oluncaya kadar örgümüzü bu şekilde götürüyoruz.En son sakallı ipimizi ördükten sonra hiçbir eksiltme yapmadan 2 tane düz 2 tane düz örerek lastik yapıyoruz.Bu kısım kafası olacaktır.Lastik ördüğümüz için bu kısım kendiliğinden daralacaktır zaten.İstenilen uzunluğa geldiğimiz zaman son sırada yine delikler olacak şekilde örgümüzü örüyoruz.Bu sıradan sonrada 3 sıra sakallı iple haroşa örerek örgümüzü kesiyoruz.Açık örgüyü yanlarından dikiyoruz ve torba haline getiriyoruz.Üzerine kaş göz yapıştırıyoruz.Ponpon yaparak alttaki deliği büzerek ponponu bağlıyoruz.Üstteki deliğe de daha küçük ponpon yaparak kafa kısmını bitiriyoruz.Böylelikle poşetliğimiz kullanıma hazır durumda.